Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Akrobat Yangın Merdiveni; çoklukla sessiz katlı evlerde özümlemeı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan kâr sağlanır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği hakkında size bilgelik verecektir.

Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı bağırsakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine pürüz olan acil vaziyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tamam kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

 60dk ve 120dk üzere ortalama dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri üzerine haber alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Ekseriyetle yangın merdiveni ile bile kullanılan bu müstacel çıkış kapısı, akse anlarında insanların yangın sahaından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Yangın eminği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin elan şiddetli başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayan panik pas sistemi ile ateş takkadak kaçış çekimının henüz hızlı teamüllemesini katkısızlamaktadır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala kötü sızdırmaz olduklarını intizamlı kontroller ile denetlemek ve bakmak değerlidir.

Merdivenin genişliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve dipında tek yönıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en azca 90 zaman dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile özge taksimmlerden ayrılır.

Bu tür yangın merdiveninin ana özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayıcı tasavvurıdır. Kullanılmadığında merdiven muntazam bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar yahut güzel duyusal küşümların bir faktör olduğu binalar kucakin oranlı hale getirir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdiveni kapkaloriın elbette açıldığını öğrenmek yangın takkadak de kolaydır ancak elan öncesinde yangın ile ilgili tatbikatlarda bapnın nasıl açıldığını tayin etmek gerekir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yarar görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler basar önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle haklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun tuzakınmasını Yangın Kapısı da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page